Wij zoeken een medewerker tentoonstellingen

In 2021 organiseren PARCUM en Erfgoedsite Abdij van Park (EAP) een tentoonstelling rond ‘900 jaar Norbertijnen’. Hiervoor zoeken we een medewerker.

Medewerker (m/v) tentoonstellingen gezocht!

PARCUM vzw is het museum en expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur. Gevestigd in de Abdij van Park te Leuven zet PARCUM zich in voor het behoud, het beheer en de valorisatie van het religieus erfgoed in Vlaanderen. 

Als museum brengt PARCUM thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur. Religieus erfgoed is hiervoor het vertrekpunt, met bijzondere aandacht voor de betekenis van dit erfgoed en deze thema’s in de multireligieuze en diverse samenleving van vandaag. Publiek belang, actuele relevantie en het bevorderen van dialoog en reflectie staan hierbij centraal. Het museum positioneert zich als een open ontmoetingsplaats, een plek voor kritisch en creatief denken.

In 2021 organiseren PARCUM en Erfgoedsite Abdij van Park (EAP) een tentoonstelling rond ‘900 jaar Norbertijnen’. In het kader hiervan zijn we op zoek naar een medewerker tentoonstellingen.

Je functie

Als medewerker tentoonstellingen sta je in voor de praktische organisatie en realisatie van de expo ‘900 jaar Norbertijnen’. Je neemt de coördinatie op van de tentoonstelling en staat in voor de volledige voorbereiding, opvolging en nazorg, zowel intern als in samenwerking met externe partners (opvolging bruiklenen, transporten, scenografie, fotografie, catalogus, … ). Je houdt het overzicht over het volledige project en werkt in nauw overleg met de curator en de verantwoordelijke tentoonstellingen.

Heb je een sterk organisatorisch talent? Hou je van afwisseling en uitdaging? Werk je graag een project van het begin tot het einde uit? Wil je graag meedraaien in een dynamisch museumteam en je verdiepen in de verschillende facetten van een museale werking? Dan is deze vacature misschien iets voor jou! 

Ons aanbod

Wij bieden een contract van 50% voor bepaalde duur (1,5 jaar) aan, in een dynamisch en uitdagend project, en dit in een inspirerende werkomgeving.

Hoofdplaats van tewerkstelling is PARCUM, Abdij van Park, Leuven.

Interesse? 

Gelieve je motivatiebrief en CV ten laatste op 14 januari 2020 door te sturen naar vacatures@parcum.be t.a.v. Lieve Van Hoofstadt.

 De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 21 januari 2020. Voor meer informatie kan je terecht op het nummer 016 40 60 73. 

Download de volledige vacature hier.