Oproep: Wij zoeken religieus erfgoed met een verhaal

Voor de zomerexpo zoekt PARCUM nog religieus erfgoed met een verhaal. Heb jij zo'n object? Wie weet prijkt jouw voorwerp deze zomer in het museum.

Religieus erfgoed vertelt ons verhaal. Verhalen die wij graag in ons museum vertellen. Voor de zomerexpo This is not a collection (3.07.2019 - 3.11.2019) zoeken we nog religieuze erfgoedobjecten met speciale betekenis. Voor heel wat mensen is dit erfgoed nog zeer herkenbaar. Een Sint-Antonius die wordt omgedraaid wanneer de sleutels zoek zijn. Een Sint-Jakobsschelp die herinnert aan de pelgrimstocht naar Compostella. Of een prachtige religieus icoon uit het buitenland. De verhalen zijn eindeloos. Naast het gekende katholieke erfgoed hopen we ook objecten uit andere religies naar het museum te halen.

Om deze religieuze curiosa en de verhalen ervan levend te houd, maken we in PARCUM plaats voor deze objecten. Heb je thuis zo'n voorwerp met een bijzondere betekenis liggen? Dan kan je dit op voorhand naar het museum brengen (zie aanmeldformulier). Al dit erfgoed krijgt een ereplaats in de pandgang van het museum. 

Enkele voorwaarden:

  • Het object heeft een religieuze waarde
  • Het object heeft een persoonlijk verhaal / heeft een speciale betekenis / is esthetisch interessant 
  • Je kan het object enkele maanden missen (duur van de expo) 
  • Je kan het object na de tentoonstelling terug ophalen


Wil jij graag je verhaal kwijt in ons museum? Meld je dan hier aan!