In de permanente opstelling 'This is not a collection' sta je oog in oog met topstukken en bijzondere objecten uit onze eigen collectie. Van geestelijke medicijnen tot wassen oortjes en religieuze kitsch. In een frisse opstelling krijg je een beeld van de enorme rijkdom aan religieus erfgoed in Vlaanderen.

Op zeer verschillende manieren hebben mensen uiting gegeven aan hun geloof. Het ongrijpbare grijpbaar proberen maken. Met heel uiteenlopende objecten tot gevolg. De opstelling bundelt ze en vertelt zo een verhaal over de zoektocht naar zingeving, over alle tijden en culturen heen.

De opstelling bekijkt religieus erfgoed door een hedendaagse bril. En gaat dieper in op de betekenis en context ervan. Laat je verrassen door de veelzijdigheid, herkenbaarheid en actualiteit van religieus erfgoed.

 • PARCUM
  PARCUM
 • PARCUM
  PARCUM
 • PARCUM
  PARCUM
 • PARCUM
  PARCUM
 • PARCUM
  PARCUM
Beeld Parcum knalpatch
Wordt verwacht

Blik op oneindig

15.10.21 - 16.01.22

Deze bijzondere expo brengt je in hogere sferen. Ze vertrekt van ons menselijke verlangen om de wereld beter te begrijpen, en onze plaats daarin. De tentoonstelling behandelt verhalen over schepping, vergankelijkheid en hoop. Schrijfster Marjolijn van Heemstra spint alles aan elkaar met puntige reflecties. De expo zet je blik op oneindig, van het begin tot het einde.