Marianne bos e DO Yv F6p M1 I unsplash

Toegankelijkheid

Iedereen heeft recht op een museumbezoek! Daarom doen we er alles aan om het museum zo toegankelijk mogelijk te maken. PARCUM is gevestigd in een historisch monument. Hierdoor zijn er helaas enkele beperkingen op vlak van toegankelijkheid. Neem voor alle veiligheid op voorhand contact met ons op.

Minder mobiele bezoekers

  • Kom je met een rolstoel? Rolstoelgebruikers kunnen met de wagen tot aan de voordeur van het museum rijden. De wagen kan daar max. 15 minuten blijven staan. De begeleider meldt zich eerst aan het onthaal, zodat de onthaalmedewerker de rolstoellift aan de ingang van het museum kan bedienen.
  • Alle verdiepingen zijn toegankelijk met de lift. Eén zaal in het museum is niet bereikbaar met een rolstoel. We voorzien voor deze zaal extra informatie over de objecten. Deze kan je aan de balie opvragen.
  • Niet alle gangen zijn breed genoeg voor een grotere elektrische rolstoel. Er is één standaard rolstoel ter beschikking aan de balie. Deze kan je vooraf reserveren.
  • Er zijn zitbanken in het museum. Daarnaast kan je aan de balie mobiele museumstoeltjes opvragen.

Personen met een auditieve beperking

  • In de museumzalen zijn zaalteksten voorzien. In onze vaste opstelling zijn er geen wandteksten. Je kan de catalogus (20 euro) aankopen. Hierin kan je meer lezen over de tentoongestelde voorwerpen.
  • De museumzalen hebben niet de beste akoestiek. Rondleidingen met een gids kunnen hierdoor soms moeilijk te volgen zijn. Geeft dit op voorhand door aan de gids. En probeer tijdens de rondleiding zo dicht mogelijk bij de gids te staan.