In de permanente opstelling 'This is not a collection' sta je oog in oog met topstukken en bijzondere objecten uit onze eigen collectie. Van geestelijke medicijnen tot wassen oortjes en religieuze kitsch. In een frisse opstelling krijg je een beeld van de enorme rijkdom aan religieus erfgoed in Vlaanderen.

Op zeer verschillende manieren hebben mensen uiting gegeven aan hun geloof. Het ongrijpbare grijpbaar proberen maken. Met heel uiteenlopende objecten tot gevolg. De opstelling bundelt ze en vertelt zo een verhaal over de zoektocht naar zingeving, over alle tijden en culturen heen.

De opstelling bekijkt religieus erfgoed door een hedendaagse bril. En gaat dieper in op de betekenis en context ervan. Laat je verrassen door de veelzijdigheid, herkenbaarheid en actualiteit van religieus erfgoed.

 • PARCUM
  PARCUM
 • PARCUM
  PARCUM
 • PARCUM
  PARCUM
 • PARCUM
  PARCUM
 • PARCUM
  PARCUM
KIK-IRPA
Wordt verwacht

Tot op het bot. Het verhaal van een Vlaams topstuk

14.08.20 - 20.09.20

Deze zomer heb je de kans om twee unieke erfgoedstukken in PARCUM te bewonderen. Het 13de-eeuwse reliekschrijn van Sint-Odilia (Vlaams topstuk) en de koorstoel van Sint-Lutgardis maken een tussenstop in het museum. Een eenmalige kans die je niet mag missen!