Poster exit lowres

PARCUM ontvangt je terug met open armen

Vanaf 4 juni openen we terug onze deuren. Je moet wel op voorhand een ticket kopen. En er gelden strikte veiligheidsvoorschriften. Je leest er alles over op deze pagina.

Wanneer opent PARCUM?

Het museum is terug geopend, en dit op de dagen en uren zoals voorheen. Enkel individuele bezoekers kunnen langskomen. Groepsbezoeken zijn nog niet toegelaten. Je moet wel op voorhand een ticket kopen. Dit kan online of telefonisch.

Wat is er te zien?

In eerste instantie opent enkel onze vaste opstelling. De vaste opstelling belicht het diverse religieus erfgoed in Vlaanderen. Je staat er oog in oog met stukken uit onze eigen collectie. 14 augustus opent de expo 'Tot op het bot' (tot en met 27 september).

Welke maatregelen zijn er genomen?

Om iedereen een aangenaam en veilig bezoek te garanderen, hebben we enkele maatregelen getroffen. We vragen ook met aandrang om deze te respecteren.

  • Elke bezoeker moet online of telefonisch een ticket kopen. We werken met een maximum aantal bezoekers per tijdslot. Op die manier vermijden we drukte in het museum. Kom op tijd!
  • In het museum gelden de regels van social distancing. Dit zowel aan de balie, als in de museumzalen. Houd dus voldoende afstand van andere bezoekers en het museumpersoneel.
  • Een mondmasker is verplicht.
  • We vragen om zo veel mogelijk met de bankkaart te betalen.
  • In het museum is een vaste route uitgewerkt. Deze is verplicht te volgen.
  • De audiogidsen blijven beschikbaar. Deze worden voor en na elk bezoek ontsmet.
  • Op verschillende plaatsen voorzien we desinfecterende gel: aan het onthaal, in de toiletten ... Aan de balie is een plexiglas geplaatst.
  • Handvaten, trapleuningen, toiletten ... worden regelmatig gekuist.
  • De lockers zijn niet beschikbaar. Je kan je jas achterlaten aan de balie. Gelieve geen grote tassen mee te brengen naar het museum. Een kleine handtas mag wel.
  • De lift is enkel toegankelijk voor minder mobiele mensen.

Een ticket reserveren

Om drukte in het museum te beperken, werken we met tijdslots. Je moet op voorhand een ticket kopen. Dit kan online of telefonisch. De gebruikelijke kortingen blijven gelden.

Kocht je online een ticket? Druk je ticket af of toon het op je smartphone. Zorg er ook voor dat je op tijd bent.

Reserveerde je telefonisch een ticket? Meld je op het afgesproken uur aan de balie. Je tickets liggen daar klaar. Je hoeft je ticket alleen nog maar te betalen bij aankomst in het museum.