Onthemove web

On the move

16 september 2020 - 24 januari 2021

Thematentoonstelling

Mensen zijn constant in beweging. Vaak doelgericht. Weloverwogen of onvermijdelijk. Ook binnen religie is 'op pad gaan' een frequent en sprekend motief. Bewogen of gedreven door geloof zijn mensen al eeuwenlang onderweg. Van Bijbelse figuren over missionarissen tot pelgrims en vluchtelingen.

'On the move' neemt je op tocht langs religieuze wegen, heilige reisgezellen en bedevaartsoorden. De thematentoonstelling belicht aspecten van het 'onderweg zijn' binnen religie. Al vanaf het prille begin is de mens op weg. Verdreven uit het Paradijs, op de vlucht voor farao's en koningen. Maar even goed trekken duizenden gelovigen naar bedevaartsoorden en op pelgrimstochten.

Ook vandaag zijn heel wat mensen in beweging. Op de vlucht omwille van hun geloof. De tentoonstelling vertelt een verhaal over vroeger én nu. Zoals steeds brengen we oude kunst en erfgoedobjecten in dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars.

Met werk van onder meer Hieronymus Cock, Heinrich Bünting en Meester van Elsloo. In dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars Sven 't Jolle, Artur Zmijewski, Erkan Ozgen en Aslan Ġoisum.