Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Reveil

Warme gloed van troost op het kerkhof van Abdij van Park.

Datum
1 november 2021 | 15:30 - 16:30
Locatie
Abdij van Park - Kerkhof
Abdij van Park 7
3001 Leuven
Prijs
Gratis

Aangepast tijdstip!

Opgelet: op 1 november om 17 uur vindt op de Stadsbegraafplaats van Leuven een ingetogen slotmoment plaats met getuigenissen, muziek, gesprekken en filmpjes. Hierdoor zal het evenement op het kerkhof van Abdij van Park vroeger plaatsvinden: van 15u30 tot 16u30.

Wie in de voorbije pandemiemaanden een geliefde moest afgeven, heeft het zeker gemerkt: in tijden van rouw is niets zo belangrijk als dat verdriet kunnen delen met anderen. Door de strenge maatregelen moesten velen afscheid nemen in heel intieme kring of zelfs via een videoscherm. Dat maakt het rouwproces nog zwaarder.

In de periode van Allerheiligen en Allerzielen komen traditioneel veel mensen naar het kerkhof om hun geliefden te gedenken. Rouwen gebeurt meestal in stilte. Op 1 november doorbreekt Reveil de stilte op zo veel mogelijk begraafplaatsen in Vlaanderen. Want waarom moet het eigenlijk altijd stil zijn op kerkhoven? Kunnen we onze geliefden niet evengoed herdenken met een respectvolle belevenis?

Productie

Reveil in Abdij van Park

In het kader van de tentoonstelling ‘Blik op oneindig’ laat PARCUM zijn licht schijnen op dood, verlies en rouwen. Daarom strijkt Reveil dit jaar voor het eerst ook neer in Abdij van Park, net als op meer dan honderd andere Vlaamse begraafplaatsen.

Net voor zonsondergang licht het kerkhof van Abdij van Park op. Begeleid door de klanken van de beiaard nodigen we iedereen uit om met ons mee te herdenken, te rouwen, te herinneren.

Breng een lichtje mee naar het kerkhof en blaas samen met ons 1 november nieuw leven in. Achteraf kan je je verwarmen aan een kopje warme soep op het museumterras.

Heb jij een tekst of muziekstuk dat je doet denken aan een dierbare
overledene? Wil je graag een tekening of een verhaal insturen? Geef dit dan door tijdens je inschrijving. Omdat we het samenzijn graag ingetogen en intiem houden, vragen we om op voorhand gratis in te schrijven via onderstaande link.

Andere aankomende evenementen