Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Dynamische gidsen gezocht!

21 oktober 2020

Jubileumjaar

In 2021 vieren de bewoners van de Abdij van Park, de norbertijnen, de 900ste verjaardag van hun religieuze orde. Hoogtepunt het feestjaar is een grote internationale tentoonstelling over het leven en werken van een van de belangrijkste religieuze ordes van de voormalige Nederlanden. ‘Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen’ gaat dieper in op de impact van de norbertijnen op de vele snijvlakken in de samenleving.

2021 is ook een feestjaar voor de Abdij van Park: enkele belangrijke historische ruimtes worden na lange tijd terug toegankelijk voor het grote publiek. De kloosterbibliotheek en refter met uniek stucwerkplafonds, de kloostergang met 17de-eeuwse glasramen (Vlaamse topstukken), prachtige salons en abtswoning, ... onthullen hun geheimen. De Abdij van Park wordt niet voor niets dé best bewaarde abdijsite van West-Europa genoemd. Vanaf 4 mei, samen met de tentoonstelling, zullen deze ruimtes te bezoeken zijn. En dit op permanente basis!

Raam 3 Bekering GL PO 06 2b INT 5031 cor

Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen

In 2021 vieren de norbertijnen hun 900ste verjaardag. ‘Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen’ gaat dieper in op de impact van de norbertijnen op de vele snijvlakken in de samenleving. De tentoonstelling kijkt vanuit de wortels van het verleden naar vandaag. En neemt de religieuze orde onder de loep. 'Als de bliksem' wordt een totaalbeleving van verleden, heden en toekomst. Tussen en in de historische ruimste van de abdij. Met als rode draad de 900 jaar norbertijnse aanwezigheid in de Nederlanden.

Een nieuwe gidsenwerking

2021 markeert een overgangsfase in onze gidsenwerking. Momenteel werken we met verschillende gidsenteams. Daar zal vanaf mei volgend jaar verandering in komen. Zowel PARCUM als EAP (domeinbeheerder van de Abdij van Park) zal vanaf dan met dezelfde gidsengroep werken. Dat betekent dat we ook graag nieuwe gidsen aanwerven om mee in dit verhaal te stappen.

Onze gidsenwerking zal dus niet enkel focussen op tentoonstellingen. Omdat de abdijsite zo veel te bieden heeft, willen we de bezoekers een breed scala aan rondleidingen aanbieden. Zo worden er rondleidingen in onze tentoonstellingen aangeboden, een rondleiding over het leven in de abdij en een gegidst bezoek met focus op de buitenruimtes en de natuur rondom de abdij. We zoeken daarom gidsen die echte 'allrounders' zijn. De abdij en het museum herbergen heel wat geschiedenis, kunst en cultuur, architectuur, immaterieel erfgoed en nog zo veel meer!

Ben jij de gids die we zoeken?

Voor ons klein-middelgroot gidsenteam zoeken we dynamische gidsen. Kan jij je vinden in volgende omschrijving?

  • Je kan met passie vertellen
  • Je hebt kennis over de middeleeuwen, het abdijleven, (religieus) erfgoed, ...
  • Je wee hoe je een groep moet begeleiden en kan inspelen op hun vragen
  • Je hebt een opleiding tot gids gevolgd of hebt aantoonbare ervaring

Stuur dan tegen 24 november jouw CV en motivatiebrief naar ons door!

Andere interessante blogartikels