Voorbij het tastbare

3/10/19 vanaf 18:00

​De nationale werkgroep Zin & Spirit van Markant vzw organiseert in het inspirerende kader van PARCUM een boeiende avond die de grenzen van het tastbare aftast. Met lezing van Barbara Raes.

Lezing

De nationale werkgroep Zin & Spirit van Markant vzw organiseert in het inspirerende kader van PARCUM en Abdij van Park een boeiende avond die de grenzen van het tastbare aftast. 

VOORPROGRAMMA
(optioneel, max. 40p)

 • 17u30 - 18u00: Onthaal met drankje en broodje
  Mariapoort - Zaal Patmos
 • 18u00 - 18u30: Abdij van Park – PARCUM gids
  Liefhebbers kunnen voorafgaand aan het hoofdprogramma met een PARCUM-gids het domein ontdekken van Abdij van Park, in 1129 opgericht door de norbertijnenorde en één van de best bewaarde abdijcomplexen in de Lage Landen.

HOOFDPROGRAMMA

 • 18u00 - 18u30: Onthaal met drankje en broodje (optioneel*)
  Mariapoort - Zaal Patmos
 • 18u30 - 20u00: This is not a collection – PARCUM gids. 
  In het eerste luik van het hoofdprogramma staat de tijdelijke tentoonstelling This is not a collection centraal: de eerste, frisse en verrassende collectiepresentatie van PARCUM, het dialoogmuseum voor religie, kunst en cultuur. Werk van hedendaagse kunstenaars zoals Berlinde De Bruyckere, David Claerbout en Ria Pacquée wordt naast topstukken en bijzondere objecten uit de PARCUM-collectie geplaatst. Ontdek tijdens een rondleiding door een PARCUM-gids hoe hedendaagse kunstenaars (opnieuw) in dialoog treden met (hun) spiritualiteit en het boeiende spanningsveld waarin kunst en religie elkaar raken, ervaren.
 • 20u00 - 21u00: Beyond the spoken – Barbara Raes 
  Tijdens een inspirerende lezing in het tweede luik van het hoofdprogramma geeft Barbara Raes je een inkijk in Beyond the Spoken, haar werkplaats voor nieuwe rituelen. Of zoals ze het ook noemt, haar ‘werkplaats voor niet-erkend verlies’. Want - zo stelt ze - elk nieuw begin, elk kantelmoment in ons leven, groot en klein, is een soort afscheid van een vorige levensfase. En het is belangrijk dat we daar passend afscheid van kunnen én mogen nemen. Maar vaak vinden mensen er de juiste tools of … rituelen niet (meer) voor. Daarom bedenkt en maakt Barbara – voorheen werkzaam als programmator in de kunstensector - samen met kunstenaars nieuwe en duurzame rituelen voor de grote en minder grote overgangsmomenten in het leven.
 • 21u30 – ca. 22u00: Receptie met drankje en knabbeltje
  Op passende wijze maken we na afloop samen met jou de overgang naar een (h)eerlijke babbel met een hapje en drankje.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Datum: Donderdagavond 3 oktober 2019
 • Locatie: Abdij van Park 7, 3001 Heverlee

* Broodjes zijn standaard inbegrepen voor deelnemers van het voorprogramma. Deelnemers van het hoofdprogramma die ook broodjes wensen, kunnen dit aanduiden bij hun inschrijving en betalen hiervoor een kleine surplus van 5 euro.

INFO & INSCHRIJVEN 

Max. 100 deelnemers!
Inschrijven vóór 26 september 2019

Schrijf je hier in


In samenwerking met Markant vzw en Abdij van Park

Tickets

Prijs leden Markant vzw:

 • 29 euro hoofdprogramma (excl. broodjes)*
 • 34 euro hoofdprogramma (incl. broodjes)*
 • 39 euro voor- & hoofdprogramma (incl. broodjes)*

Prijs niet-leden Markant vzw: +15 euro