Open Monumentendag

8/09/19 vanaf 10:00

Tijdens Open Monumentendag openen overal in Vlaanderen monumenten hun deuren. Ook PARCUM doet mee.

Evenement

Tijdens Open Monumentendag openen overal in Vlaanderen monumenten hun deuren. Ook PARCUM en Abdij van Park doen mee. 

Ontdek in het museum de vroegere ontvangstruimtes van de abt. Of aanschouw het prachtige kleurenspel van de glasramen in de pandgang van de abdij. Naast een gratis bezoek aan de tentoonstelling, kan je ook aansluiten bij een combi-rondleiding of een kinderzoektocht.

Combirondleiding PARCUM en Abdij van Park

Na een bezoek aan de tentoonstelling neemt een gids je mee naar het hart van de abdij. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke blik achter de schermen van de abdij in volle renovatie. 

Duur: 14 uur - 16 uur of 15 uur - 17 uur

Topstukken van PARCUM uitgelicht

Speciaal voor Open Monumentendag geeft Jan Klinckaert - expert religieus erfgoed in PARCUM - meer duiding bij enkele uitzonderlijke stukken uit de collectie. Hoe is de restauratie van deze topstukken verlopen? Welke nieuwe inzichten zijn naar boven gekomen? Na deze rondleiding hebben onderwerpen zoals het Oude en Nieuwe Verbond en het Agnus Dei geen geheimen meer voor jou.

Duur: 15 uur - 16 uur

Kinderzoektocht 'De geheimen van de abdij'

Reis terug in de tijd naar de middeleeuwen en ontdek alle geheimen van de abdij. Trek een pij aan en maak je klaar voor een spannende zoektocht achter de muren van de abdij. Kan jij het geheim van het vermiste reliekdoosje oplossen?

Duur: 14 uur - 15 uur

Knustelatelier

Kom gezellig knutselen op de zolder van ons museum! Laat je inspireren door de kunstwerken in het museum en maak je eigen glasraam, rozenkrans, beiaardklokje...en zoveel meer.

Duur: doorlopend (inschrijven niet verplicht)

Alle activiteiten zijn gratis. Inschrijven verplicht via bezoek@parcum.be

Tickets

Inschrijven verplicht: bezoek@parcum.be