Studiedag - De hoeksteen waarop we bouwen

6/02/18 vanaf 9:30

Onze religieuze architectuur staat onder spanning. We gaan op zoek naar een evenwicht tussen de sacraliteit en de erfgoedwaarde van religieuze gebouwen.

Lezing

Religieuze gebouwen dragen doorgaans een hele geschiedenis met zich mee. Soms zijn ze in de loop der eeuwen telkens aangepast aan de nieuwe mode en normen, of ze werden afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe constellatie. Of het nu gaat om een kloosterkerk of een parochiekerk, een synagoge of moskee; een voor een zijn ze bijzonder omwille van de sacrale waarde die eraan wordt toegekend. Maar vaak hebben religieuze gebouwen ook een belangrijke erfgoedwaarde, waarvoor een specifieke benadering noodzakelijk is.

Hoe kan een eeuwenoude religieuze plek zich steeds heruitvinden? Hoe gaan we om met 'sacraliteit'? Zijn erfgoedbeheer en liturgisch gebruik altijd met elkaar te verzoenen? Dit spanningsveld in religieuze architectuur exploreren we tijdens de studiedag De hoeksteen waarop we bouwen op dinsdag 6 februari 2018 in de Abdij van Park in Leuven.

Het volledige dagprogramma vind je binnenkort hier terug.

Praktisch

Wanneer: dinsdag 6 februari 2018, 9.30 - 17 uur
Waar: Abdij van Park, 3001 Heverlee (Leuven)
Organisatie: CRKC - PARCUM
Prijs: 30 euro, inclusief lunch, koffiepauzes en bezoek aan de tentoonstelling
Inschrijven: via het online inschrijvingsformulier

Openingsuren


Het museum is momenteel gesloten. Wij openen terug op 11.12.2019