DSC01281 1 1

Nocturne - 'Blik op oneindig' viert Maria Lichtmis

Parcum dompelt je onder in de aloude sfeer van Maria Lichtmis. Tijdens de nocturne van 2 februari wordt het tentoonstellingsparcours enkel opgelicht door duizenden flakkerende led-kaarsjes. Schrijf je snel in en ontdek de kunstwerken van Blik op oneindig bij kaarslicht.

Date
2 février 2022 | 17:30 - 21:00
PARCUM
Abdij van Park 7
3001 Leuven
Prix
12 euro

Al eeuwenlang wordt op 2 februari het feest van Maria Lichtmis gevierd. De Joodse traditie schreef voor dat ieder kind 40 dagen na de geboorte werd gepresenteerd in de tempel. De dag waarop de heilige Maagd haar zoon - het Licht van de Wereld – presenteerde, staat dus geboekstaafd als Maria Lichtmis. Op deze belangrijke feestdag transformeerden kloosters, kerken en kathedralen in een zee van flakkerend kaarslicht. Parochianen kwamen er hun kaarsen wijden terwijl kaarsenprocessies langs de straten trokken. En menig gebedshuis hield ondertussen haar hart vast voor het brandgevaar dat hiermee gepaard ging.

Parcum dompelt je op veilige wijze onder in de aloude sfeer van Maria Lichtmis. Tijdens de nocturne van 2 februari wordt het tentoonstellingsparcours enkel opgelicht door duizenden flakkerende led-kaarsjes. Schrijf je snel in en ontdek de kunstwerken van Blik op oneindig bij kaarslicht.

DSC01282 1

Andere aankomende events