Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

De abdij prikkelt

In deze driedelige podcast gaat psychiater Dirk De Wachter in dialoog met enkele gastsprekers over ecologie, architectuur en zingeving. Neem plaats en laat je prikkelen door de blik van een vakexpert over de betekenis van een abdij vandaag.

Datum
8 augustus 2021 - 31 december 2021
07:00 - 19:00

Abdij van Park is een uniek monument met wortels in een ver verleden. Als plek nodigt ze je uit om stil te vallen en na te denken over de toekomst. Wat kan een abdij vandaag betekenen in onze haastige samenleving? Psychiater Dirk De Wachter legt enkele prangende vragen voor aan drie prominente gasten.

In deze driedelige podcastreeks gaat hij in dialoog met klimaatambassedeur Nic Balthazar, politiek filosoof Bleri Lleshi en architecte Caroline Voet. Op drie inspirerende plaatsen op de abdijsite gaan ze samen op zoek naar antwoorden.

In deze podcastreeks legt psychiater Dirk De Wachter enkele prangende vragen voor aan drie prominente gasten. Op drie inspirerende plaatsen op de abdijsite gaan klimaatambassedeur Nic Balthazar, politiek filosoof Bleri Lleshi en architecte Caroline Voet samen met hem op zoek naar antwoorden. Wat heeft een abdij vandaag te bieden? Kunnen we iets leren uit het verleden? Uit deze plek? En hoe haal je er het beste uit? Abdij van Park is het vertrekpunt voor enkele boeiende gesprekken over ecologie, zingeving en architectuur.

DSCF4910 slct klein

Praktisch

Beluister de podcast op één van locaties op het abdijdomein. Ontdek de abdijvijver, het neerhof en de kerktoren op een heel andere manier. De luistermeubels van Hartwerp en Surtout nodigen je uit om even stil te vallen. Gebruik je smartphone om de QR code op het luistermeubel te scannen. Neem eventueel oortjes mee om de podcast comfortabel te beluisteren.

Vraag aan het museumonthaal een plannetje.

Map2

Andere aankomende evenementen