Date
17 September 2022 | 13:30 - 17:00
Location
Sint-Antonius Abtkerk
Wolfsdonk-Dorp 7
3201 Aarschot
Price
Gratis

Op 17 januari wordt de heilige Antonius, ‘Toontje met het varken’, gevierd. Jaarlijks nemen honderden mensen uit verschillende verenigingen deel aan de Sint-Antoniusvieringen. Elke viering heeft zijn eigenheid, maar ze delen allemaal een gemeenschappelijke kern.

Op initiatief van enkele verenigingen, begeleiden Centrum Agrarische Geschiedenis, Histories en PARCUM de Sint-Antoniusvieringen in Vlaanderen om erkend te worden als immaterieel cultureel erfgoed op de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. Het erkenningsdossier zal worden voorgesteld tijdens een ontmoetingsdag voor Sint-Antoniusvieringen op zaterdag 17 september. Alle vieringen kunnen dan input en feedback leveren voordat we de laatste rechte lijn richting indiening van het dossier ingaan.

Oosthoven 7 Fotoarchief Heemkundekring Corsendonca

De Sint-Antoniusviering van Wolfsdonk is gastheer en ontvangt de vertegenwoordigers van Sint-Antoniusvieringen in de mooie Sint-Antonius Abtkerk in Wolfsdonk. De dag is vooral bedoeld als ontmoetingsmoment voor alle Sint-Antoniusvieringen in heel Vlaanderen. Enkele vieringen stellen hun werking voor en delen inspirerende ideeën om met de viering aan de slag te gaan. Er is tijd voor ontmoeting en uitwisseling van ideeën om toekomst te geven aan de Sint-Antoniusvieringen.

Sint Antoniusviering Wolfsdonk

Upcoming events