Bij nader inzien

21.04.2018 - 24.06.2018

Onze samenleving kent een bijzondere rijkdom aan religieus erfgoed. In kerken en kloosters worden ontelbare religieuze voorwerpen bewaard. Die grote veelheid aan erfgoed dwingt tot het maken van keuzes. Maar hoe maak je een doordachte keuze? Welke stukken zijn waardevol? Wat lijkt op het eerste zicht kitsch? Wat moet je goed bewaren?

Bij nader inzien laat de bezoeker zelf keuzes maken en toont met welke argumenten je best rekening houdt. Ontdek de vele gezichten van religieus erfgoed en laat je verrassen door onverwachte betekenissen en verhalen.

Daarnaast tonen we voor het eerst enkele originele glasramen uit de pandgang van de Abdij van Park en lichten we het keuzeproces toe van de restaurateurs die in de abdij werken.

De dossiertentoonstelling Bij nader inzien kadert in het thema 'Kiezen' van Erfgoeddag 2018.

Openingsuren

Tijdelijk gesloten

Vanaf 21.04.2018 terug open

Dinsdag - Zondag van 10u tot 17u
Gesloten op maandag en feestdagen

Tickets

3 euro | standaard
2 euro | kortinghouder
gratis | < 12 jaar, ICOM, KU Leuven cultuurkaart, pers, PARCUM jaarkaart

Koop je ticket

Expertisedag

22.04.2018 | 13:00 - 17:00

Tijdens Erfgoeddag kan je in PARCUM jouw stuk religieus erfgoed laten beoordelen. Heb je op zolder een mysterieus Mariabeeld, een stoffige kazuifel of een oud bidprentje? Breng je voorwerp tijdens onze expertisedag mee naar het museum en laat het nakijken door een expert.

De expert vertelt je waarvoor het stuk gebruikt werd, hoe oud het kan zijn en hoe je het best bewaart. Er wordt geen financieel waardeoordeel gegeven.

De expertisedag is volzet. Het is niet meer mogelijk om in te schrijven.

In samenwerking met www.kerknet.be

Expertisedag